Bliv 12 år yngre på fem år. Lær hvordan

Moderne forskning viser, at ved at meditere få minutter om dagen, så kan du ligefrem nedsætte din biologiske alder. Studier har vist, at folk med en kronologisk alder på over 50, som har praktiseret meditation I mere end 5 år, havde en biologisk alder, der var 12 år yngre. Så hvis personen var 55 år gammel ifølge fødselsattesten, så var deres krop på alder med en 43-årigs. Nu har man fundet ud af hvordan meditation påvirker kroppen på celleniveau.

Sådan bliver kroppen slidt på celleniveau:

Vores krops celler deler sig hele tiden. Hver gang en celle deler sig slider det på kromosomernes ender. Når kromosomernes ender er blevet for korte holder cellen enten op med at dele sig eller dør. I begge tilfælde ældes kroppen og ind I mellem bliver den døde eller hvilende celle kimen til sygdom. En slags råddent æble inden I kroppen, der kan udvikle sig til sygdom.

cells-aging

Sådan virker meditation mod aldring og sygdom:

Videnskaben ved, at stress er en af hovedskurkene I aldringsprocessen. Den forkorter kromosomenderne (telomerer) på rekordtid. Studier af stressede folk har vist, at når man føler sig meget stresset kan kroppen vise sig 10 år ældre end folk, der kun føler sig lidt stresset.

Meditationsprocessen aktiverer et enzym (telomerase), der genopbygger kromosomernes ender meget hurtigt og effektivt, så kroppen holder sig ung, frisk og rask I længere tid.

meditationtelomerase3

Nyeste forskning peger endda på, at meditation kan medvirke til at forlænge kromosomenderne igen. Så hvis du for eksempel starter en ny vane med at meditere lidt hver dag de næste fem år, så vi du potentielt se 12 år yngre ud i 2021 end hvis du lader være med at meditere. Meditation kan altså bruges, som en kilde til ungdom helt nede på celleniveau.

Figure-2-Change-in-telomerase-levels-in-meditation-and-relaxation-groups

Måske tænker du om man ikke bare kan slappe lidt af en gang imellem, nappe en ekstra lur, lytte til musik eller gå en tur, for eksempel, og så få den samme virkning, som dem, der mediterer. Det har forskerne også spurgt sig selv om mange gange og deres målinger viser, at det virker godt på vores velbefindende at gøre alt det ovenstående, men det har ikke den samme effekt på en lang række fysiske målbare områder, som meditation har.

KOM TIL GRATIS FOREDRAGhttp://god-dag.dk/event/no-age-foredrag-om-meditation-alder/: Vil du vide mere om hvordan du kan blive 12 år yngre på fem år? Så har jeg lavet et samarbejde med N’Age i Kbh og Århus om et 5- ugers kursus i indre og ydre anti-aging. Projektet hedder No Age     No age logo 4

Her vil du få boostet din indre og ydre skønhed, skiftet stress og bekymring ud med ro og overskud, få hjælp til at genopdage din gnist og udforske det du brænder for.

16 februar kan du få en gratis forsmag på kurset og bla lære mere om hvad, der får din krop til at ældes og hvordan du kan beskytte den mod hurtig aldring og de livsstilssygdomme, der ofte følger med.

Hvor: Ascot Hotel, Studiestræde 61, 1554 Kbh K

Tid: 16 februar kl 17-19, 2016

Forberedelse: ingen – kom som du er

Pris: gratis

OBS: Tilmelding nødvendig og bindende

Om 5-ugerskurset: Meditation er et powertool og indgår, som en fast del af kurset, men på dette kursus tager man også fat i den gnist, du kommer i kontakt med under din meditation og bruger den til noget. Får dig selv med ud over rampen, så når du bruger energi I hverdagen, både under kurset og efter, så bruger du den på at opnå dine egne mål. Og du bliver ved med at have det godt når du tager beslutninger, lægger planer og udfører dine strategier, – på arbejdet såvel, som med din familie og venner. I løbet af de 5 uger kurset varer vil du tracker din gnist, der indeholder hvad der tænder lige netop dig. Du finder dine toptalenter, der gælder for dig nu og resten af livet. Du vil komme til erkendelsen af din individuelle livsmission og lære, hvordan du kan holde fast I den og bruge denne unikke vision, som pejlemærke når du skal tage konkrete beslutninger i livet fremover. Har du IPhone, får du en App, der gør det hele legende let og sjovt at udføre.

mindfulness-md-meditation39

Vil du allerede nu melde dig på kursus?:

De 5 kursus datoer i København er; 23. Februar, 8. Marts, 17. Marts, 29. Marts og 5. April 

Det foregår hos N’age, Kongens Nytorv 24 I København I tidsrummet kl. 17.00-20.30

Sidste deadline for tilmelding i København d. 18 Februar 2016

JA TAK, jeg vil gerne tilmelde mig kurset i København

De 5 kursus datoer i Aarhus er; 9. marts, 15. marts, 30. marts, 6. april & 12. april 

Det foregår hos N’age, Store Torv 6 i Aarhus i tidsrummet kl. 17.00-20.30

Sidste deadline for tilmelding I Aarhus er d. 4. marts 2016.

JA TAK, jeg vil gerne tilmelde mig kurset i Aarhus

I løbet af kurset får du:

  • Oplæring i 4 guidede meditationer

  • Videoundervisning til hjemmeøvelser og træning

  • Lydmeditationer til hjemmeøvelser og træning

  • Specifikke øvelsesplaner

  • Dagbogsguide

  • E-bogen 12 minutter til succes

  • Finder dine toptalenter

Deltagelse I kursusforløbet koster kr. 5500,-

Læs mere om kurset på www.mayiannedinesen.dk/blog

Meditation og mindfulness kursus på Mayianne Dinesen

Synes du om bloggen?  Modtag nyheder fra Mindfulness & Mayianne først
Vi respekterer dit privatliv. Du kan altid afmelde dig med et klik

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *